mandag 28. februar 2011

Top 5 sunneste nøtter!

1. Mandler
En liten håndfull mandler gir deg nesten 25% prosent av ditt daglige behov for magnesium, og mer bein-styrkende kalsium enn kumelk (gitt at det er samme mengde).
De er også en god del antioksidanter, som vitamin E og selen. Studier viser at mandler kan spille og viktig rolle i forebygging av tykktarmskreft på grunn av sitt høye fiberinnhold. Mandler skal også hjelpe oss til å få et lavere  innhold av
negativt kolesterol i blodet. 

2. Valnøtter
En av de beste nøttene på jorden! Valnøtter kan faktisk øke hjernefunksjon
en vår. Studier viser at inntak av valnøtter også er relatert til forbedret hjerte helse, samt reduksjon av hud og bein problemer. Full av en antioksidant som kalles ellaginsyre er valnøtter også. Valnøtter inneholder i tillegg 16 sykdomsbekjempende polyfenoler. 

3. Pekannøtter

Nyere kliniske studier viser at denne nøttetypen betydelig senker kolesterol. Pekannøtter er også en kilde til tjue viktige vitaminer og mineraler, bl.a. mangan, sink, E og B vitamin.

4. Paranøtter
Også høy i hjerte-sunne næringsstoffer og mineraler som kobber, niacin, vitamin E, fiber, magnesium, og selen, studier på paranøtter viser at denne nøttetypen kan være til hjelp i forebyggningen av brystkreft. 


5. Cedar nøtter
Cedar nøtter har sin opprinnelse i Russland. De holder ca. 70% av de essensielle aminosyrene som kroppen trenger. De inneholder også store mengder vitamin A, B og D, samt vitamin E. Denne eksotiske nøttetypen inneholder også en spesiell form for vitamin P, en viktig fettsyre som ligner på fiskeolje, som er kjent for å redusere mengden av LDL kolesterol, holde arterieveggene fri for sykdomsfremkallende betennelser og plakk. 



Rå nøtter er en stor del av kostholdet mitt og er helt klart den matvaren som har høyest energi innhold. Nøtter er et sunt alternativ, som er lavt i kalorier. Sunne nøtter er definitivt et flott tillegg til et variert og sunt kosthold. Les mer om hvorfor man skal spise nøtter her, og hvorfor man burde bløtlegge nøtter her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar