mandag 28. februar 2011

Hvorfor bløtlegge nøtter og frø?

Hovedårsaken til at jeg og mange andre bløtlegger nøtter og frø er fordi de inneholder enzym hemmere. Som vi alle lærte i naturfag spiser fuglene frukten og får med seg frøene, som kommer hele og uskadde ut og begynner å vokse. Dette skjer også mer eller mindre med oss. Formålet med disse enzym hemmerene er å beskytte frøet før det har det den trenger for å vokse.  Ved bløtlegging nøtter og frø, slipper du disse giftige hemmerene og øker opptaket av næringsinnholdet som finnes i dem!


Fordelene bløtleggning av nøtter og frø:


  • Enzym-hemmere blir nøytralisert.
  • Mengden av vitaminer kroppen kan absorbere øker.
  • Gluten bryter ned fordøyelsen blir mye lettere.
    • Fytinsyre, noe som hemmer opptaket av viktige mineraler, blir redusert. 
     
    Ideelt sett bør nøtter og frø bløtlegges ved romtemperatur. Husk å skifte vann noen ganger, pluss å skylle dem godt før du skal bruke nøttene! 


    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar