Hvorfor bløtlegge nøtter og frø?
Hovedårsaken til at jeg og mange andre bløtlegger nøtter og frø er fordi de inneholder enzym hemmere. Som vi alle lærte i naturfag spiser fuglene frukten og får med seg frøene, som kommer hele og uskadde ut og begynner å vokse. Dette skjer også mer eller mindre med oss. Formålet med disse enzym hemmerene er å beskytte frøet før det har det den trenger for å vokse. Ved bløtlegging nøtter og frø, slipper du disse giftige hemmerene og øker opptaket av næringsinnholdet som finnes i dem!
Fordelene bløtleggning av nøtter og frø:
- Enzym-hemmere blir nøytralisert.
- Mengden av vitaminer kroppen kan absorbere øker.
- Gluten bryter ned så fordøyelsen blir mye lettere.
- Fytinsyre, noe som hemmer opptaket av viktige mineraler, blir redusert.
Ideelt sett bør nøtter og frø bløtlegges ved romtemperatur. Husk å skifte vann noen ganger, pluss å skylle dem godt før du skal bruke nøttene!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar