søndag 27. februar 2011

Super sunne pannekaker uten melk, egg eller sukker!

Har du lyst på en god frokost, eller vil du bare kose deg med med god samvittighet? Disse pannekakene er perfekte til frokost fordi de har superkort tilberedningstild, pluss at de e super enkle å lage! Det supre jeg kom på med denne oppskriften var at du kan lage den om til en "1-2-3" ferdig miks, der du bare tilsetter vann og bananen! Som sagt dette er ikke vanlige pannekaker med hvitt sukker, men jeg tror ikke det har noe å si når dere ser hva som er i dem!

Ingredienser:

  • 1dl havregryn
  • 1 stor ts linfrø
  • 1 ts  vanilje pulver/ekstrakt
  • 1/2  ts bakepulver
  • 1/2 banan
  • 1 dl vann 
  • Frossen bær, helst skogsbærblanding
  • 100 % pure lønnesirup/maple syrup (anbefalt på det sterkeste!)
Alternativer: Proteinpulver (prøv deg frem)

Dette gir en servering. Man kan som sagt lage større porsjon og ha DE TØRRE ingrediensene i ett glass, for senere å tilsette væske og banan.

Fremgangsmåte

Først knuser du havregrynene og linfrøene i en foodprosessor eller lignende, til du får en glatt og mel lignende masse. Tilsett så vanlije- og bakepulveret. (Denne blandingen kan du sette i et glass eller lignende og lage din egen "1-2-3" ferdig pannekake mix. Genialt og tidssparende! Når du så skal lage pannekakene tilsetter du vannet og den halve bananen.

Pannekakerøren skal være ganske tykk, men ikke helt fast. Mange vil sikkert ha lyst til å tilsette mer væske eller banan i røren når de ser resultatet, men jeg synes at de smaker best når de er litt tykke. Jeg anbefaler at de skal være litt små og tykke, da dette smaker best! Stek så pannekakerøren som vanlige pannekaker, husk å snu dem slik de ikke blir brent!

Tilslutt putter du de frosne bærene i mikroen i 30 sekund og legger dem opp på pannekaken(e) og avslutter med 100% ren lønne sirup over hele pannekaken(e). Som sagt anbefaler jeg lønne sirup på det sterkeste, da dette er grunnlaget for den himmelske smaken! Hvem kunne tro at noe så sunt, kunne smake så godt!

Så der har du supersunne pannekaker uten melk, egg eller sukker!


2 kommentarer:

  1. KJempegodt :) Tusen takk for at du delte denne knallgode oppskrifta. Jeg er allergisk mot egg - og hvetemel. Har testa denne ut på familien i kveld - og alle likte disse :) Mvh Marianne Strand

    SvarSlett
  2. De var kjempe gode ^^ Bestevennina mi og jeg lagde de til frokost en dag, og det var namnam :) Vi brukte blåbær syltetøy på da, funker bra det å! :)

    SvarSlett