søndag 27. februar 2011

Mandel melk

Mandel melk er en melkeaktig drikk, som er laget av malte mandler. I motsetning til vanlig melk, inneholder mandelmelk ingen kolesterol eller laktose. Den kan brukes som en erstatning for vanlig melk i mange oppskrifter. Mandelmelk inneholder ikke noen animalske produkter og er derfor godt egnet for vegetarianere og veganere. Kommersiell mandelmelk produkter kommer i vanlig, vanilje eller sjokolade smak. De er ofte beriket med vitaminer. Regelmessig, usøtet mandel melk kan erstatte meieriprodukter melk i de fleste oppskrifter. Eller det kan lages hjemme til billigere penger!

Ingredienser: 
  • Mandler 3.5 dl
  • Vann 12 dl
  • Blender  
  • Salt 1 klype
  • Vanlije pulver/ekstrakt eller et annet naturlig søtningsmiddel etter smak(trengs ikke)
Det første du må gjøre er å bløtlegge mandlene i vann i 6-8 timer. Tøm deretter ut vannet og skyll mandlene godt. Ha mandlene og vannet i en blender til du får en glatt og klumpfri masse. Deretter heller du massen gjennom et filter som f.eks brukes til å filtrere saft (fåes kjøpt på jernia). Jeg tror også du kan bruke et rent tøy stykke, f.eks et klede som du bruket til å tørke oppvasken med. Det er sikkert også mulig bare å bruke en sil, melken vil selfølgelig bli litt tykkere dersom denne metoden gjøres. Til slutt tilsetter du en klype salt og smaker til med søtningsmiddelet.

Oppbevar melken kjølig og drikkes innen 3-4 dager. Hærlig, godt og super super super sunt! 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar