mandag 28. februar 2011

Sunn, raw og melkefri sjokolademelk!

Denne oppskriften på sunn, raw og melkefri sjokolademelk er ikke bare kjempe god, men også kjempe enkel og sunn.  Ja, du hørte riktig, sunn! Av og til kan sjokolade melk kan være bra for deg! Er du lei av usunn sjokolademelk, men vil ha noe som ligner er dette det rette for deg! N.B dette smaker ikke som litago, men den er ganske god fordi!

Helse fordeler ved denne sjokolade melken:
  • Rik vitamin E, en kjent antioksidant, og bra for de som holder på med detox. Og mineraler som blant annet mineraler som sink, magnesium, kalium, fosfor, kobber, mangan, kalsium og jern.
  • Inneholder høye nivåer av umettet fett og har vært forbundet med lavere risiko for hjerteinfarkt. Melken inneholder lite eller ingen mettet fett og ingen kolesterol, noe som gjør det ekstremt bra for dem som lider av høyt kolesterol problem.
  • På grunn av fravær av mettet fett og tilstedeværelse av umettet fett, kan mandel melk sies å være bra for de som prøver å gå ned i vekt.

Ingredienser:

2.5 dl mandler (bløtlagte  6-8 timer)
2-3 ss usøtet kakao pulver (god kvalitet, sjekk iherb)
1 liter vann vann
0.6 dl agave eller honning-mer til å smake
2 ss kokos smør (skip dersom du vil ha et lavere fettinntak, men kokos gir god smak!)
1 ss rå vaniljesukker
2 pakker stevia (valgfritt)
Klype havsalt

Blend vann og nøtter første på høy i ca ett min, og press massen gjennom et klede eller sil. (P.S: Jeg tror ikke sil vil fungere så bra, men det kan prøves! Gi tilbakemelding dersom dere prøver med sil) Tøm så melken tilbake i blenderen med resten av ingrediensene, miks grundig og ha i mer søtningsmiddel etter smak. Ha i mer eller mindre vann, alt etter hvor fyldig du liker sjokolade melken din. Jeg liker min ekstra fyldig og med litt ekstra søtning i. Hærlig og kjempe sunt ! 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar